Cristiana Mihart

  • Pian
După absolvirea Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”, pianista Cristiana Mihart își continuă parcursul artistic la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles, sub îndrumarea lui Jean Claude Vanden Eynden, și la Universitatea Națională de Muzică din București, alături de prof. univ. dr. Sandu Sandrin (pian), prof. univ. dr. Verona Maier (muzică de cameră) și prof. univ. dr. Steluța Radu (acompaniament). Dorind să-și extindă orizontul claviaturii, urmează timp de doi ani cursuri de orgă și clavecin la clasa conf. univ. dr. Dan Racoveanu, în cadrul aceleiași universități.

La formarea sa pianistică se adaugă cursuri de măiestrie alături de pedagogi renumiți, precum Dmitri Bashkirov, Brigitte Engerer, Dominique Merlet, Diana Ketler sau Petras Genuišas.

În anul 2025, obține titlul de Doctor în muzică, cu teza intitulată „Elemente polifonice și de belcanto în creația lui Frédéric Chopin”, elaborată sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan.

În prezent, își desfășoară activitatea didactică în calitate de asistent la Universitatea Națională de Muzică din București, în cadrul Departamentului de Instrumente cu Claviatură și Muzică de Cameră.
Laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale de pian (Concertino Praga – Cehia, Excellentia – Bruxelles, Belgia, Mihail Jora, Suzana Szörenyi – România), Cristiana Mihart a urcat pe scene importante din România: Ateneul Român, Sala Radio, Filarmonicile din Brașov, Bacău, Satu Mare, Oradea, Ploiești și altele. Activitatea sa concertistică s-a extins și în afara țării, cu apariții în Belgia, Franța, Italia, Austria, Germania și Cehia.

A fost invitată să participe la festivaluri de prestigiu precum Festivalul Internațional George Enescu (unde debutează ca solistă în 2021, alături de Orchestra Filarmonicii din Brașov, în Concertul pentru pian K.537 de W.A. Mozart), Festivalul SoNoRo, SoNoRo Conac, SoNoRo Musikland, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Pablo Casals (Prades, Franța), South Bohemian Festival – Concertino Praga (Cehia) și Young Euro Classic (Berlin, Germania).

Activitatea sa concertistică și camerală include colaborări cu muzicieni de renume, printre care Alissa Margulis, Rebekka Hartmann, Nicolas Dautricourt, Irina Mureșanu (vioară), Răzvan Popovici (violă), Kyrill Zlotnikov, Raphael Bell și Răzvan Suma (violoncel).