Concert la castelul Bethlen-Haller

Joi, 8 iulie 2021, ora 19.30

Castelul Bethlen-Haller

Cetatea de Baltă, Județul Alba

Acest concert va fi transmis live. Linkul va fi disponbil cu puțin timp înaintea începerii concertului. Accesul la concertele SoNoRo Conac este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.
Concertul din 8 iulie, de la Castelul Bethlen-Haller, actuala reședință a cramelor Jidvei, celebrează un moment de împăcare fericită a istoriei. Castelul din Cetatea de Baltă, construit la începutul sec. XVII de către Miklos Bethlen, Cancelarul Transilvaniei, a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări arhitectonice, păstrând și în prezent atât principalele elemente arhitecturale renascentiste, cât şi o parte dintre cele baroce. Cea mai importantă transformare a sa a fost, însă, în perioada comunistă, când clădirea a fost rechiziționată și a funcționat ca secție de şampanizare în cadrul IAS Jidvei.
În acest moment, castelul își trăiește perfect integrat istoria, fiind atât un muzeu ce poate fi vizitat în fiecare zi de marți până duminică, cât și sediu al cramelor Jidvei, o afacere care a reușit să supraviețuiască transformărilor, de multe ori distructive ale tranziției post-decembriste.   Ca o celebrare a acestei împăcări fericite a istoriei, fiecare concert SoNoRo Conac de anul acesta va fi urmat de un cocktail la care vor fi oferite vinurile Jidvei.

Program

George Enescu (1881-1955)

Aubade pentru trio de coarde în do major

Stan Golestan (1875-1956)

Arioso e Allegro de concert pentru violă și pian

Robert Schumann (1810-1856)

Trei Romanțe pentru vioară și pian, op. 94

George Enescu (1881-1955)

Andante molto espressivo din Sonata pentru Pian nr. 1 în fa diez minor, op. 24, pentru pian solo

Gaspar Cassadó (1897-1966)

Intermezzo e Danza Finale din Suita a III-a pentru violoncel solo

Ernst von Dohnányi (1877-1960)

Serenadă pentru trio de coarde în do major pentru vioară, violă și violoncel, op. 10

Artiști