SoNoRo Conac,
a XII-a ediție, 2024

În acest an, prin intermediul ediției a XII-a a turneului SonoRo Conac, adăugăm zece simboluri arhitecturale din România pe harta începută în urmă cu 11 ani. Turneul va avea trei părți și se va desfășura în lunile martie, mai și iunie.

Începe ediția nr. 12 și, ca de fiecare dată, cu emoții renăscute, suntem entuziasmați de locurile extraordinare în care vom ajunge, de spațiile la al căror istoric vom reflecta cu ajutorul muzicii și de contextele în care vom scrie un nou capitol al turneului SoNoRo Conac.

În acest an, vă invităm într-o călătorie intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață, în toată plenitudinea ei, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

Mă bucură și formula concertistică din prima parte a turneului – cu excepționalul violonist Nicolas Dautricourt, foarte iubit de publicul român, cu remarcabila pianistă Shani Diluka și cu pianiștii Cristiana Mihart și Ioan-Dragoș Dimitriu, foști bursieri ai programului SoNoRo Interferențe, în prezent fiind muzicieni cu o carieră solidă.

Răzvan Popovici

Directorul turneului SoNoRo Conac

 

 

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Societe Generale. Scopul proiectului este de a intermedia contexte favorabile salvării unor clădiri importante din patrimoniul românesc, de a le reda comunităților și de a le introduce în circuitul turistic.

A XII-a ediție a călătoriei BRD alături de Sonoro Conac în lumea muzicii și a clădirilor de patrimoniu din România este un bun prilej de a vă îndemna cu bucurie să ne însoțiți. De ce? Pentru că aceste călătorii pot fi un bun prilej de a ne ajuta să ajungem acolo unde este cu adevărat important și bine pentru fiecare dintre noi. BRD susține investiția în adevăr, în curiozitate și experiențe, în artă și experimente, în lucruri simple care ne ajută să ne (re) găsim pe noi înșine.

Am susținut acest turneu extraordinar încă de la început, iar astăzi suntem profund recunoscători pentru fiecare clădire restaurată, pentru fiecare notă care a răsunat și pentru fiecare zâmbet adus pe chipurile celor din jur.

Cultura, patrimoniul nostru și comunitățile locale reprezintă pilonii fundamentali ai identității noastre românești și suntem hotărâți să ne implicăm în continuare pentru a le promova, conserva și întări.

Flavia Popa

Secretar General BRD Groupe Societe Generale

 

SoNoRo Conac, 2018-2024

Concerte